Jakob Hansens litteraturfestival

Så fik jeg skrevet mit bidrag færdig til et af årets mest spændende bestillingsopgaver fra Jakob Hansens litteraturfestival, der foregår til sommer og udgiver et katalog med bidrag af os deltagere.

Læs om deltagere, hele projektet og arrangementet herunder med programtekst direkte fra Jakob Hansens litteraturfestivals hjemmeside:

PROGRAM 2016

Er jeg ikke Gudedatter?
mine Øjne ligner Havets sorte Bunde
grønne Vande over Tang og Klipper

bodil_bechMens andre kunstnerkolonier rundt omkring i det danske sommerland oftest huskes som noget med gyldent bølgende kornmarker og kunstnere, der defilerede langs stranden i luftigt, hvidt tøj, har de bornholmske kunstnerkolonier været kendetegnet ved en anderledes mørk understrøm. Et brud i den tilsyneladende idyl, hvor naturens kræfter gør sig gældende.

Det var hertil den surrealistiske digter Bodil Bech kom i 1930’erne og levede kummerligt på sine venner og kollegers nåde, indtil hun med et skrig faldt død om i Oluf Høsts have i 1942. Jakob Hansens Litteraturfestival tager i år afsæt i hendes digtkreds Gudhjem, som vi har bedt seks forfattere om at skrive nye tekster ud fra, hen over eller rundt om. Fantasten Svend Åge Madsen og akademimedlemmet Pia Tafdrup plejer ikke at gå ind i denne slags bundne opgaver, men har begge gjort en undtagelse til denne festival. Thomas Boberg og Lars Frost har begge i deres etablerede forfatterskaber kredset om en realisme, der levner plads til det brud med virkeligheden, som Bodil Bech åbner op for, og så har vi to af den nye, danske litteraturs mest spændende navne med i form Olga Ravn og debutanten Ursula Scavenius.

Ud over det laver lyrikeren, sprogapotekeren, performeren og forfatteren Morten Søndergaard en stele med et digt, som vil blive lagt i strandkanten, og endelig fortsætter vi traditionen med en aften med tre helt nye bornholmske forfatterspirer, som optræder sammen med Rakel Haslund-Gjerrild, der var med på den første festival i 2014 og i år debuterer med en novellesamling.

Lyrikinstallation af Morten Søndergaard
Rønne, nærmere sted afsløres senere
Indvielse onsdag 21/9 kl. 12:00 med Morten Søndergaard
Fri entré

Oplæsning med tre bornholmske skrivetalenter og Rakel Haslund-Gjerrild
Galleri Rasch, Nørregade 11-19, Rønne
Onsdag 21/9 kl. 20
Fri entré med Bornholms Kulturuge-badge

Oplæsning og samtale med Pia Tafdrup, Olga Ravn og Lars Frost
Galleri Rasch, Nørregade 11-19, Rønne
Torsdag 22/9 kl. 20
Entré kr. 100

Oplæsning og samtale med Svend Åge Madsen, Ursula Scavenius og Thomas Boberg
Galleri Rasch, Nørregade 11-19, Rønne
Fredag 23/9 kl. 20
Entré kr. 100

Billetsalg i William Dam Bog & idé og på WilliamDam.dk fra 1/8/2016

Festivalen er støttet af Bornholm Kulturuge og Statens Kunstfond.

This entry was posted in anmeldelser. Bookmark the permalink.

Comments are closed.